Gezonde avondvierdaagse


Gezond de Avond4daagse door: 5 tips

De Avond4daagse is in veel plaatsen al begonnen en volgende week begint dit wandelfestijn ook in Uithoorn. Kinderen in het hele land lopen 4 dagen lang de 5, 10 of 15 kilometer. De vierdaagse draait om lekker buiten bewegen. Daar past gezonde voeding bij. Wat geef je een kind, zodat hij of zij lekker kan lopen? En wat krijgen ze als beloning bij de finish? 

  1.  Zorg dat de maag van tevoren goed gevuld is

Vaak is de start al om 18.00 uur, dus een snelle bereiding van het avondeten is handig. Wat dacht je van een heerlijke couscoussalade of bijvoorbeeld makkelijke bloemkoolsoep (eventueel middag of avond ervoor maken)? Klik hier voor makkelijke en voedzame recepten!

  1. Geef gewoon groente en fruit mee

Deze gezonde ‘snacks’ zijn een goed alternatief voor snoep. Denk bijvoorbeeld aan: schijfjes komkommer, worteltjes, tomaatjes, radijsjes, mandarijnen, appel, banaan, perzik, nectarine. Wat ook altijd lekker verfrissend is en heerlijk ouderwets is: een halve citroen of sinaasappel in een schone stoffen zakdoek gewikkeld.

  1. Geef eventueel een boterham of krentenbol mee

Voor de échte’ trek kun je een belegde boterham of krentenbol meegeven. Dat is beter dan een energiereep of een pakje koekjes, omdat daar relatief veel calorieën en vaak weinig goede voedingsstoffen inzitten. Al is het niet per se nodig om tijdens het wandelen te eten.

  1. Les de dorst met fris water

Geef voor dorst tijdens het wandelen voldoende water mee. Een halveliterflesje water is een goede optie.

  1.      Beloon je kind met een leuk cadeautje

Na afloop wil je kinderen natuurlijk iets geven voor deze grote prestatie. Geef ze geen snoep, maar een klein cadeau geven, passend bij de leeftijd. Bijvoorbeeld een leuke sleutelhanger, stikkervelletje of haarspeldjes die je aan een vrolijk lint of keycord kunt bevestigen. Of een nieuw magazine of een bioscoopbon.

Bron: Voedingscentrum

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *