Greek Mountain Tea, favo thee zo uit de Griekse bergen, zonder poespas 1


 

Mountain Tea

Zoals de meeste inmiddels wel weten, ben ik een echte tea-freak. Of eigenlijk, eerder kruiden drinkster en fervent Lesbos vakantieganger. Combineer die 2 en voila, zo ontdekte ik een aantal jaren geleden (volgens mij tijdens mijn zwangerschap, want ik dronk toen liever geen koffie) de overheerlijke frisse ‘Mountain Tea’ op het prachtige Lesbos. De thee, wat dus eerder een kruidendrank is, het bevat immers geen thee blaadjes, maar gedroogde kruid, een soort bloesem. In het Grieks beter bekend als ‘Sideritis’, wat vrij vertaald ‘ijzeren’ betekend. De thee heeft een unieke, frisse smaak en geur en bevat veel gezonde etherische olie. De thee bevat geen theïne (wat eigenlijk gewoon een synoniem voor Cafeïne is), en kan hierdoor prima de hele dag door worden gedronken. Het lekkerst vind ik de thee na de maaltijd of bij het ontbijt. Ik denk dat dit komt doordat de thee naar mijn idee wel iets van munt thee (verkwikkend) weg heeft. De thee zou daarnaast ook helend werken, en werd al in de tijd van de oude Grieken gedronken om zijn zuiverende eigenschappen. Tevens is er onderzoek gedaan naar mogelijke verlaging van cholesterol en in Duitsland gebruikt men de thee tegen geheugenverlies (daar noemt men de thee, ‘herdersthee’). Zover zou ik niet willen gaan, maar ik wil jullie wel heel graag kennis laten maken met deze heerlijke thee. Vanavond even niets doen, goede pot Mountain Tea erbij en de regen en wind vooral lekker buiten laten.

Genieten zit in de kleine dingen 🙂 Proost!

De thee is overigens in diverse webshops in Nederland te koop, maar het lekkerst is toch de thee vers uit de bergen, ik neem altijd wat extra mee vanuit Lesbos. Daar is de thee echt vrijwel in ieder winkeltje te koop (in het zomerseizoen).

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Greek Mountain Tea, favo thee zo uit de Griekse bergen, zonder poespas