Het jojo-effect


Elk jaar weer, goede voornemens:  met oud en nieuw of net voordat de zomer eraan komt. Vrijwel iedereen lijkt zich op een dieet te storten zodat we op het moment suprême er net wat strakker uitzien. Wel zo leuk in die gala-jurk of in die mooie bikini. Ook op het werk komen de meest hippe diëten voorbij, van de goede oude Weight Watchers tot Sonja Bakker en van Dr. Frank tot Montignac. Herkenbaar? Lees dan eens verder,  want werkt dit nou ook echt?

Eigenlijk is het antwoord vrij simpel. Een dieet opzich werkt prima. De kilo’s zullen eraf gaan, met welk dieet dan ook. Echter daarna…Zodra je stopt met het dieet verval je vaak in je oude eetpatroon. Dit heeft alles met je stofwisseling te maken en het feit dat je tijdens diëten vaak weinig, soms zelfs te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer je weer je oude eetpatroon oppakt, heeft je lichaam alle voedingsstoffen zeer hard nodig, daar het een tijd op de ‘reserve’stand heeft geleefd. Op de lange termijn werkt dit dus niet en betekend dit zelfs dat de verloren kilo’s er naar verloop van tijd weer aan zitten en veelal zelfs met nog een aantal extra kilo’s erbij. Welkom jo-jo effect.

Voorkom het jo-jo effect en leer hoe je dan wel een gezond gewicht bereikt en kan behouden! Schmal gewichtsconsulente helpt je hier graag bij. Leer hoe jij je oude voedingspatroon aan kan passen, zodat jij  je hiervan bewust wordt en weet waar je op moet letten. Geen dieet, maar een way of life, dat werkt wel!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *