Review Gezondheidsbeurs 1


Gezondheidsbeurs

Vandaag naar de Gezondheidsbeurs@Jaarbeurs Utrecht geweest. Om inspiratie op te doen en om trends te spotten. Maar ook om kritisch te kijken naar wat ‘Gezond is’, vanuit MIJN oogpunt als Gewichtsconsulente. Vanuit marketing perspectief is vrijwel alles wat zoveel mogelijk ‘natuurlijk’is al snel gezond (ik ben opgehouden met het tellen van de superfood stands en bijvoorbeeld het aanbod van ‘suikervrije chocolade’).Toch heb ik zeker veel inspiratie opgedaan, heb ik een aantal workshops en seminars bijgewoond en uiteraard heb ik een aantal producten aangeschaft.

Wat is nu eigenlijk ‘gezondheid’; De definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO 1948) luidt: “Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken.” En dit is recentelijk (2012) aangevuld: Gezondheid als het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. “Het verschil met de WHO-definitie is dat in dit concept de potentie benadrukt wordt om gezond te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte,” vertelt Huber. “Daarbij zijn persoonlijke groei en ontwikkeling en het vervullen van persoonlijke doelen in het leven net zo belangrijk.” Hier sluit ik mij helemaal bij aan, hoeveel we de hele dag, bijna van seconde tot seconde overprikkeld worden met informatie, bleek ook vandaag weer. Op weg naar de Jaarbeurs moest ik een klein stukje lopen en liep ik al binnen 10 minuten, 5 billboards, uithangborden en andere reclame-uitingen van junkfood en ijs tegen het lijf,  hoezo de verleiding is daar? Des te leuker en uitdagender om gezonde alternatieven te bedenken en aan te reiken aan zoveel mogelijk mensen.

Op de Gezondheidsbeurs zijn de exposanten allemaal ingedeeld binnen diverse categorieën; Health, Food, Body, Mind, Beauty en een Allergie Beurs. Het viel mij op dat het ‘Food’ gedeelte zeker niet het meest prominent aanwezig was, maar vooral de Beauty (en dan zo natuurlijk mogelijk samengestelde producten) en Health stands waren ruim opgezet. Heel veel voetmassage’s en inlegzooltjes heb ik voorbij zien komen (althans, hebben mij voorbij zien struinen). Vooraf had ik bedacht in ieder geval een aantal do’s and don’ts te bekijken en hierover in dit blog mijn bevindingen te delen. Als je nog naar de Gezondheidsbeurs gaat, weet je wat je kan verwachten en kom je erachter wat volgens mijn visie ‘gezond ‘is/gezonde producten zijn.

DO’s : volg een seminar, altijd al willen weten hoe homeopathie precies werkt? Meer willen weten over de werking van de spijsvertering?  Wat de basis is van Ayurveda?  Of inzicht willen krijgen in de glutenvrije wereld? Zoek dan een seminar op, ze staan vermeld op de plattegrond, welke je kan pakken bij de ingang. Elke seminar duurt steeds zo’n 30 min en je kunt gewoon binnen lopen en gaan zitten. Naast deze doorlopende seminars zijn er ook een aantal grote podia waar bijvoorbeeld gekookt wordt, of waar bekende Foodies of Healthies worden geïnterviewd. Erg leuk!

Leuke nieuwe producten (niet alleen food), welke ik heb aangeschaft en kort review:

Producten gezondheidsbeurs02022017

Beauty: Resveralife, advanced manicure set. Geweldig product, ‘gelakte nagels’, zonder nagellak. De set bestaat uit een knippertje, diverse vijlen en je volgt heel simpel alle stappen en je nagels glimmen echt alsof ze gelakt zijn. Het resultaat blijft zo’n 2 weken behouden, tres bien :-).

Health: Yoni, hier had ik al eens eerder van gehoord. In mijn zoektocht naar het gebruik van meer ‘natuurlijke’ health and beauty needs, las ik hier al eens een artikel over. Yoni produceert een mooie lijn van diverse inlegkruisjes, maandverbanden en tampons. Allen van organic katoen (73%) en zonder parfum, of andere rare toevoegingen. Een prettig idee toch?!

Health: Lekkerineenpotje; ook dit geweldige concept had ik al eens voorbij zien komen en daarom zo blij als een kind met mijn 2 nieuwe lipbalms: de strawberry/lemon en rose&pepermint zijn echt een aanrader voor de lippen. Alles handgemaakt, 100% vegan, met eetbare ingrediënten. Love that! TIP: de lipbalm is vrij hard, pak een beetje uit het potje en wrijf het goed tussen de vingers, dat brengt het makkelijker op aan de lippen.

Lekkerineenpotjelipbalm

Food: Seamore; een geweldig, simpel, maar o zo lekker en puur natuur product, ZEEWIER, geen toevoegingen. Ik kocht de ‘I sea pasta’en de ‘I sea bacon’. Beide heb ik bij de stand geproefd, njam, lekker zeg! De ‘pasta’ variant, kan door een salade, als pasta, of op bijvoorbeeld een burger worden geserveerd. De ‘bacon’ variant is ongelooflijk, ik vond het echt naar bacon smaken. Maar er zit niets door, puur in een klein beetje (olijf/zonnebloem) olie gebakken, wordt het crunchy en kun je het als een chipje eten, of serveer je het bij bijvoorbeeld een mooie witvis, of als pasta Carbonara. Beide producten zijn in 2015 en 2016 al uitgeroepen voor awards (organic startup). Leuk, lekker en gezond! Eetsmakelijk! Wanneer ik ermee heb gekookt, zal ik de resultaten (foto’s) posten en een (smaak) review geven.

Boek: ‘Eet als een Expert’, dit sluit aan bij mijn visie op een gezonde levensstijl en hoe iedereen dit kan bereiken! Het superhandige, inspirerende handboek van de experts van I’m a foodie, scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar. Ze leggen uit welke voeding gezond is en waarom. Met lekkere ideeën voor ontbijt tot diner en handige weekschema’s. I’m a foodie maakt wetenschap lekker! I’m a foodie is hét online platform over voeding. Een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers analyseert alle trends en hypes op kritische wijze en vertaalt ze naar haalbare adviezen en recepten. Het boek is op de Beurs te koop, maar ook via bijvoorbeeld Bol.com te bestellen.

 Don’ts: ga er echt niet vanuit dat  ALLES wat je op de Beurs ziet/ervaart of proeft even gezond is. Mij viel op dat er dus nogal wat standjes aanwezig zijn met zogenaamd een gezond te verkopen product. Voorbeelden hiervan, healthy smoothies (fruit is natuurlijk gezond, erop kauwen is vele maler gezonder dan het blenden of pureren); ‘raw en suikervrije chocolade’ (en wanneer je bij de ingrediënten kijkt, zie je RIETSUIKER staan, dit is natuurlijk ook gewoon suiker :-)).  En toch ook weer vele diëten, van de Killerbody van Fajah Lourens tot het Paleo dieet. En ook al staan er absoluut goede tips&tricks in, allen zorgen voor snel, maar vaak niet blijvend resultaat. Wie blijft zijn hele leven nu op 1400 kcal leven? Ja, bij dezelfde bouw, activiteit-(PAL-) waarde etc. zou dit wellicht kunnen, maar voor de gemiddelde vrouw met maat 42 is dit niet een leven lang vol te houden en overigens ook niet aan te raden. Ik geloof er heilig in om stapje voor stapje aanpassingen te doen in jouw, misschien op dit moment nog wat minder gezonde leefstijl. En gaandeweg leer jij zelf hoe je vrijwel alles kan eten, maar in een gezondere variant. Echt er zijn zoveel alternatieven! Zie bij Do’s, food voor het boek dat mij wel aanspreekt!
Wil je meer over een gezonde levensstijl en hoe je dit zelf gemakkelijk kan toepassen in het dagelijks leven? Neem contact met mij op, voor een GRATIS kennismakingsgesprek. Spreekt mijn werkwijze je aan en kan ik wat voor je betekenen, dan help ik je graag. Op naar een gezonde levensstijl, je leven lang!

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Review Gezondheidsbeurs